Värt Att Notera


Jag har väldigt mycket att skriva om, och jag tänkte nog från och med nu köra en sånna-däringa Swanbergare och bara skriva lite smått (o)sammanhängande punkter (alltså...sammanhängande meningar och all that shit. Möjligtvis kommer det alltså att ske en del upprepningar, men ni är väl så svältfödda på detaljer ur mitt fantabulous life att ni tar vad som helst) istället för att försöka följa någon sorts kronologisk berättarteknik. De bästa tidslinjerna är ju trots allt sprialer.

Värt att notera alltså...

C-uppsatsen (eller The Thesis som vi kallar den nu)

Har jag skrivit MER än halva av. Efter i tidsplaneringen, helt klart, men än så länge är det bara en person på både amerikanska och brittiska litteraturen som har hunnit färdigt. Min handledare har för övrigt påstått att jag kanske blir den enda som kanske hinner skriva färdigt den här terminen. Kanske. Så det verkar inte bli någon opposition i vilken fall som helst, så bara därför är deadlinen framskjuten till den 12 juni då Elisabeth (handledaren) tydligen ska åka och segla i Grekland. I heard it through the grapevine.

Vi pratade också lite om det här att ingen blir färddig (tydligen ett nytt fenomen de senaste terminerna, förut blev ALLA färdiga i tid). Jag har ju arbetat arslet av mig på kalmar, men jag vet inte vad de andra har pysslat med. I vilket fall sa jag att det kändes lite skumt att köra allting samtidigt, läskurserna och uppsatsskrivningen alltså, varpå Elisabeth sa att vi var lata. Kan bara ha varit min tolkning...ungefär så här gick samtalet:

Elisabeth: Meh...ponera att ni ska läsa en roman i veckan, åtta timmar om da-
Jag: Vi har faktiskt TVÅ läskurser samtidigt...
Elisabeth: *stirrar på mig ett tag*...okej, ponera att ni ska läsa TVÅ romaner i veckan, åtta timmar om da-
Jag: Meh, jag läser faktiskt språkvetenskapen, där är det inga romaner vi läser då är det trå-
Elisabeth: jaha, vad läser ni då?
Jag: -kiga kopior av tråkiga häften som ba-
Elisabeth: Hur snabbt läser du?
Jag:...ehhh...
Elisabeth: Jag läser 40 sidor i timmen. Det är snabbt.
Jag:...öhhh...
Elisabeth: Min man läser 20 sidor i timmen. Men det är DÖ-långsamt.
Jag:...alltså...
Elisabeth: Så hur snabbt läser du?
Jag:...ehh...
Elisabeth:...
Jag:...
Elisabeth:...
Jag:...
Elisabeth:...
Jag: tretti kanske?
Elisabeth: Jag är trött på att folk är rädda för mig.

OKEJ, kanske är roligare om man faktiskt vet vem Elisabeth är och att folk faktiskt är rädda för henne. Jag med lite grann, men inte så mycket. Det ännu roligare är att ingen kan förklara varför hon är läskig.


Johan The All-Knowing

Johan var med på Jeopardy för någon vecka sedan, och vi åkte alla ned för att titta på inspelningen. Det var någon jädra mupp där som hade varit med på alla inspelningar den här säsongen, så Adam Alsing, gamla vinst-uppläsar-killen och nya vinst-uppläsar-killen hälsade på honom vid namn. Lasse.

Det gick bra för Johan, kunde många svar, men den önskekategori han hade angett, "argentisk dans (tango?)", kom inte med. Hur det går får ni se själva, den 6 juni. Jag fick en jeopardylott, så jag ska kolla hela veckan. Det är fett med komplicerat.

I C People

Jag och Agnieszka ska åka till New York och hälsa på Lotta i vår. Vi var fulla när det kom upp (säkert jag som föreslog det), får se om det händer.

Tjyvlyssnaren

Jag har blivit beroende av både
www.overheardinnewyork.com och www.tjuvlyssnat.se...gå inte in! Ni kommer sitta i flera dagar och bara läsa och läsa, för att sedan berätta för era vänner (who may or may not read it as well) i dagar, för att slutligen bara åka till NY för att tjuvlyssna.


...och där sätter vi punkt för den här gången.

Bland blommor och blader


Nu vankas överraskningslunch i botaniska trädgården! Inte för mig, men för de goda föräldrarna...och korridoren är hejdlöst imponerade. They's all a bunch o' small town folk, y'all.

Har skrivit lite mer på uppsatsen nu, det går lååååångsamt. Men framåt! Känns mest jätteanalt att skriva en close reading på 20 sidor.

Ja, ja, ja.


Jag hade faktiskt väldigt goda intentioner när jag kom hem från första maj-fiket, slog mig ned framför datorn, försökte blogga, men ICKE! Jag fick inte. Därför, för att straffa blogg.se har jag inte försökt igen förrän nu.

Hade en massa saker att skriva om då, men man är ju inte bättre än att man glömmer.

Blev på något vänster lurad iväg till Rimbo-trakterna förra fredagen, till Proppens landsställe. Det blev lite prat, lite så ska det låta, lite grillat (alltså..typ), lite vin, lite sova, lite el-jakt, lite råtta. Och en fruktansvärt lång resa hem! Den direktlinje som gick uppsala - rimbo på en timme på fredagen ville inte samarbeta med mig på lördagen, då (utanför) rimbo - uppsala plötsligt gick via Östhammar och tog tre timmar. Pah!

I alla fall...kom hem vid nio-tiden, och efter en del om och men var jag på väg ut igen till nationerna och kvalborg i taskiga skor. Eller, skorna var ju såklart helt fantastiska, men de var inte så himla bra på att samarbeta med mina fötter. Träffade Per och Ebba (och Key och hans crew av gamla jobbare), hoppade vid ett senare tillfälle in i Stephanie, och tillbringade (faktiskt ganska) lite tid med att skicka beundrande blickar mot dj-"båset" när PHAS lyckats skrämma iväg samtliga dansare. Jesus, vilken grabb! Och denna kväll innan champagnegaloppen öppnade jag mina första champagneflaskor, hör och häpna. Den första är jag ganska säker på att jag sköt iväg korken på med ett stort flin på läpparna. Lika charmig som alltid förståss. Kom väl hem vid fyra ungefär...och fem timmar senare var jag på Kalmar igen.

Enter sillunchen! Fruktansvärt nöjd med att jag slapp vara någon sorts organisatör den här morgonen. Jag stod och skalade potatis ganska länge...och la lite sill i diverse burkar (INTE roligt att lukta på då). Gamla fikis-Ingrid var där också (hon blev utbränd förra terminen) och fick ytterligare saker att klaga på...typ att vi har hallon att baka med. Och DÄR sätter vi stopp ikväll. Jag ska skriva på uppsatsen imorgon, så jag lär ju hitta något tillfälle att skriva blogg istället.