Bloggen revisited


Nu har jag äntligen reclaimat internetsladden (det var inte så svårt som det alltid känns) så nu blir det blogg!

Jag undrar lite hur aftonbladet får fram sina 'veckans blogg'ar. Har de någon stackars praktikant som bara får sitta och leta bra bloggar dagarna i ända? Och vad är det för kriterier? Who knows, who cares.

Fick tillbaka både character och causal analysis uppsatserna i veckan. Det verkar ha gått bra på litteraturen (G+) och opponeringen på skrivuppsatsen gick väl hyfsat. Jag tycker däremot inte ett dugg om att vare sig opponera eller opponeras! Känns i alla fall bättre att opponera på en riktigt  bra uppsats än en dålig, även om det var lite jobbigt att bli opponerad av en som skriver jättebra uppsatser. Och lärarens kommentar var att 'I like this essay a lot'...förutom att jag hade tre paragrafer som förklarade orsaker till ett fenomen som jag tydligen inte bevisade tillräckligt att det existerade. Jaja! Ska försöka göra klart min revised copy av den idag, det borde inte vara alltför jobbigt, har ju faktiskt gjort grovjobbet tidigare idag det är bara att faktiskt ändra alla ändringar som jag har markerat på datorn också.

Johan och Stéphanie var precis har och stekte korv (I know!) och drack te, de tycker också att min lokala coop är dyr...som alla andra i världen. Mike gick upp en kvart innan de gick och har fått för sig att lämna huset ikväll, på ett eller annat sätt. Antingen blir det Batman Begins som vi hade planerat att se både idag och igår eller så blir det en öl på något 'civilt' ställe då vi inte har skaffat gästkort den här veckan heller.

Imorgon blir det Stockholm och Eddie Izzard!! Wohoo!! Men dessvärre verkar ingen ha några pengar någonstanns, så jag har två biljetter över! Någon som är intresserad?

Och jag har fastnat ÄNNU mer för inselkampf! Har startat en egen alliance med Mike och erövrat en till ö...OCH upptäckt ett forum där folk diskuterar inselkampf! Fantastiskt.

Och något mer som jag inte kommer ihåg nu...



The Joni


Nu har även Jonas nummer två setts skjortlös i köket.

Johan som Karl-Bertil


jajamensan, nu är det dags att skriva uppsats igen! Därför känns det så angeläget att skriva bloggen istället.

Recce-spexet i frdags gick faktiskt bra! Det blev ju lite hastigt ihopskrivet och övat lite för lite (Stackars Bernard fick ju reda på sin roll först fem minuter innan vi skulle börja). Själva storyn gick ut på att jag ('kommentatorn') tillsammans med Katja ('experten') och Johan ('recce-assistenten') skulle hjälpa de andra reccarna att indentifiera vissa okända och potentiellt farliga objekt som de kan stöta på ute på stan, typ en teknolog, en medlem i Stockholms/gotlands/norrlands nation, en valborgsstudent och sånt. Bara en massa härliga fördomar alltså! Som nu har spridits vidare till nästa generation Uppsala-studenter. Och en störig grej var att Katja envisades med att inte bestämma Johans namn förrän vi stod där på scenen, så det slutade ju med att han hette 'Karl-Bertil', som är ett namn som är fult och därför ska vara roligt men är inte det eftersom det är så ett så typiskt -ha-ha-vad-fult-namn. Jaja, har inte stött på Jonas från korridoren än så jag vet inte vad folk tyckte, men jag har för mig att jag i alla fall HÖRDE skratt även om alla jag tittade på tycktes se uttråkade ut. Men när jag kom ut från toaletten senare på kvällen så var det i alla fall en tjej som sa att hon verkligen gillade spexet. Och jag fick ju gratis mat och öl!

Mikes fredagskväll var visst inte lika rolig, han och Chris hade nog trevligt på den indiska resturangen ohc så, men när de sen mötte upp med den andra Jonas från korridoren (orginal-tröjlösa-Jonas) var han (J) tydligen aspackad och ville inte sluta prata om hur mycket han verkligen tyckte om Mike och Chris (och mig och Carine också tror jag), ända tills Chris gick på toaletten då han började gnälla om hur han inte fick tillräckligt med respekt av Chris och Carine eftersom han hade lånat ut sin tv och viddeo till dem. När Mike påpekade att han kanske borde säga det till dem istället för honom gick Jonas på toaletten och kom inte tillbaka. Det var visst hans födelsedag också.

Annars har helgen gått åt till att läsa No-no boy, som nu vill ha en uppsats skriven om sig. Men den ska inte vara lång eller inlämnad förrän ospecifierat 'idag' så det gör inget att jag bara har skrivit 88 ord. Till föreläsningen ikväll ska den nog vara färdig i alla fall.

Mor och  Far kommer och inspekterar det nya rummet på tisdag, då ska vi gå och äta på Tsatsiki nere vid ån. Det var länge sen.

Sushi


Nu har jag hämtat biljetterna! Och allt annat jag skulle ha gjort.

Imorgon blir det sushi-lunch med Johan och planering av spexet...känns som om vi har ganska lite tid på oss.

'Not alone but on my own'


Äntligen är jag färdig med uppsatsen om det miskade antalet storhushåll! 120 ord mer än jag behövde till och med...nu ska jag bara orka läsa igenom den ytterligare en gång för att kolla att jag inte är dum i huvudet.
Sen iväg till skolan, trycka ut 8 kopior av den [sic!] och ta mig vidare in till stan för att köpa vitaminer, biljetterna och frimärken.

Alla verkar förövrigt planera att bli hälsosamma i höst! Det hade varit mycket enklare om typ Anna hade bott kvar i Uppsala så man  har någon att gå med. Det är så enkelt att låta bli om försöker köra ensam. Det känns lite absurt att jag i tredje ring faktiskt simmade två kilometer i veckan med Proppalainen OCH gick på friskis med Anna. Anna som visst skulle passa en gubbe hela dagen och bara satt och käkade bullar. Ska försöka hinna gå och kolla på kläder med henne när jag åker ner till Stockholm nästa gång.

Trött och meningslös


Nu känner jag att jag är på en ny höjdpunkt i mitt liv: i stället för att faktiskt skriva färdigt den där uppsatsen (casual cause analysis, för den som undrar) så sitter jag nu och väntar på att de ska uppdatera poängen på inselkampf. Vi -tror- att det sker kring klockan ett, men ingenting är säkert...förutom att jag faktiskt inte är desperat nog att vänta tills klockan två om det inte stämmer.

Nu när jag lyckades få telefonen att funka igen så fick jag reda på att Anna haft problem medd att sätta in pengar på mitt konto (känns inte så roligt) och att peråebba inte tänker följa med på Eddie Izzard eftersom ebbadelen har uppkörning i Eskilstuna dagen efter...vilket jag antar är ett giltigt skäl! Så nu blir det nog Aida istället och om ingen annan är intresserad så kommer nog en viss liten mediavetare ha hunnit ändra sig tills dess. Kanske.

Och näe, det verkar inte som om statusen uppdateras vid ett!

Jaja, nu är det bara att läsa The House on Mango Street som är en alldeles utmärkt del av litteraturkursen! Kort OCH bra! Dessvärre ska YTTERLIGARE en uppsats vara inne på måndag om John Okadas No-No Boy. Den ska visst också vara bra, men lååång. Jaja. Får väl låta bli att vara bakis i helgen.

På tal om bakis så hade Johan korridorsfest i fredags! Vi hade inte ätit innan och av någon skum anledning hade han fått pengar av mamma att köpa sprit för. Mycket blev det, snömansvin, annat vin och tredje vin samt vodka för första gången sen den beryktade lemondrop-kvällen i England. Fortfarande inte gott att dricka rent, men jag får i alla fall inte kväljningar längre.

Kalhygge


OCH jag håller på att bli flintis! Tappar massor av hår känns det som. Några tips och trix?

Haj happahaj happahaj happahappahappahaj


Det var ett tag sen jag skrev här, jag skyller på att jag inte haft tillgång till min dator, och av RESPEKT för läsarna undvek jag att använda Mikes eftersom det är så tröttsamt att läsa texter utan å, ä och ö.

MASSA saker har hänt! Som en flytt till exempel. Upp en trappa, men det var ändå ganska utmattande. Proppen kom upp och hjälpte till i några dagar, och allt är inte riktigt uppackat än. Nästan dock! Och alla nya IKEA-grejer är i ordningmonterade...gardinstången försvann någonstanns på vägen och rullgardinerna var för stor (suck) så vi måste tillbaka snart. Som tur är är det ingen direkt insyn ändå. JÄTTESKÖNT ATT VARA TILLBAKA!!!!! Fast typ halva korridoren har flyttat, bl a Marcus och Fia (min 'bästa uppsala-kompis'), men alla som har kommit istället verkar jättesjyssta. Jonas som för övrigt har jobbat på ICA Karlaplan (och typ kände igen oss. Och tydligen är Mike lite utav en legend där sen han försökte betala med ett SF-kort) och Carine med tillhörande pojkvän från Edinburgh (han och Mike ska till Williams på fredag...för att snacka skit om Sverige och klaga på att det inte finns fler pubar här). Så om man tar dessa trevliga människor och drar bort förlusten av Stina och hennes äckliga pojkvän och de andra, så ligger man fortfarande på plus ändå.

OCH jag lyckades få biljetter till Eddie Izzard! 475 spänn, men det får det fan vara värt!

OCH Proppen lyckades mygla till sig gratisbiljetter till någon sorts finlandskryssning!!

OCH  nu inser jag vad det innebär att jag faktiskt lovade Johan att hjälpa till med recce-spexet på fredag...

OCH jag borde verkligen få tummen ur och skriva den där jävla uppsatsen om enpersonshushåll...Fan.

OCH en massa andra saker som jag redan har glömt.