Ninja In Your Face

18804-3


Tjohoo!

Plats: Fortfarande datasalen
Humör: Glad, lättad, och hungrig
Soundtrack: Hawksley Workman - Your Beauty Must Be Rubbing Off

Tänk att jag alltid glömmer hur lätt det är att skriva, egentligen. Kanske inte kvalitativt, men definitivt kvantitativt. Framförallt eftersom engelska institutionen insisterar på att ha dubbelt radavstånd istället för gamla hederliga ettåthalvt. Jag har alltså lyckats skriva en hel del sen sist, även om det som sagt inte nödvändigtvis är bra. Men det har mest varit historia, snart kommer den språkvetenskapliga delen då man måste hitta alla störiga fonetiska tecken och allt kommer vara 'ai blev a i old english me fortsatte vara ai i de västskandinaviska och blev ei i de östskandinaviska vilket man kan se på ord som ......'. Not very funny, hunny.

Bara ett gnäll: Tangentborden här är kanske inte de bästa, i synnerhet inte om man är van vid Mikes mega-användarvänliga (utan å, ä och ö förvisso...). mitt lillfinger för ont från shift-knappen. Jävla i-landsproblem. Men hemsideförmannen på kalmar sa igår att han hade blivit så pass digitaliserad att han inte längre kunde skriva för hand utan att få ont i handleden, bara av en mening eller så, vilket tydligen var ganska handikappande på tentor. Och på den här kursen har två personer sina laptops med sig på föreläsningarna, en sitter och skriver hur mycket som helst och den andra spelar in dem. Helt sjukt. Jag sitter där med mina papper med varken rutor eller linjer och två pennor med olika färger och känner mig avancerad.

Nu: Lunch. Sen: Semantikföreläsning.

Dagens tips: En tråkig plats förstärker inte tråkigheten av en text.

Det straffar sig alltid i längden

Plats: Datasalen i Karin Boye
Humör: Trött. Jättetrött.
Soundtrack: Lambchop - Sunrise


Så är det, jag tänker härmas och skriva vad jag lyssnar på för musik och hur jag känner mig. Som om det inte redan framgick av mina inlägg att jag bara skriver när jag är lite grinig.


Av någon konstig anledning har jag fått för mig att det är en bra idé att gå på varenda grammatiklektion jag kommer över, även när de insisterar på att schemalägga dem till åtta på morgonen. Det slutar ändå alltid med att jag smiter på rasten. Men det är väl det som är bra antar jag, att jag inser att faktiskt kan det här väldigt bra (igår försökte de förklara vad ett subjekt är och hur man kan identifiera det genom att ställa en massa frågor. Och alla antecknade som galningar.) och att jag faktiskt kommer upp och iväg från rummet. Där är det nämligen alldeles för nära till gamecuben, tvn och köket (jag vet, maränger är en bra idé!).

Jag måste nämligen få arslet ur när det gäller språkhistorieuppsatsen. Skrev ett brev till CSN igår och försökte förklara att det inte är ett dugg konstigt att först en termin bara ta fem poäng, för att nästa försöka ta 40, och ändå förvänta sig pengar trots att  poängen fortfarande saknas. Jag hatar att skriva officiella brev. Kan bara säga att jag lånade världens tråkigaste böcker i förra veckan för att få det hela avklarat, de var så tråkiga att de inte ens var inlagda i bibliotekets larm- eller självutlåningssystem. Båda heter "Scandinavian Loan-Words in Middle English", en är från år 1900 och den andra från 1981 med tillhörande fyrkantig text. Jaja. Alltid lär jag mig något. Det värsta var att jag skickade ett mejl till min handledare på c-uppsatsen och förklarade att jag nu har TRE ofärdiga uppsatser, men kan jag lämna ditt namn ifall CSN vill kolla upp att jag faktiskt inte bara sitter och röker hasch hela dagarna? Hon har inte svarat än...

Vad är det då som straffar sig? Jo, att säga att nåt inte är så farligt. (där ser ni, man ska gnälla JÄMT!) Igår var det marknadsföringsutskottsmöte på Kalmar, och trots att det var så fantastiskt att det tidsbegränsades (och hölls) till två timmar (jämfört med somliga kårstyrelsemöten som ofta höll på i fyra), så slutade det med att jag ska göra fyra nya affischer, ändra lite på en gammal, samt anpassa och skicka till gyckeln och hemsidan. Så söndag är stora affischmakardagen.

Och kortfilmsfestivalen ringde...ska gå till kontoret på lördag och hjälpa dem med språket till katalogen. Inte för att jag har tid att gå och kolla på några pass, även om det vore kul att se musikvideopasset, ändå. :)


Och Mike är i Stockholm på någon sorts konferens, om det var om spelutvekling i allmänhet eller grafikkort som del utav det är jag inte helt säker. men spännande! Igår satte han på sig spenderarbrallorna och köpte en ny skjorta och visitkort. Jag lyckades också tvinga på honom en slips i tio sekunder. Jag tycker om slipsar. Det gör inte Mike. C'est la vie. Konferensen började åtta i morse med "coffee and pastries" och kommer sluta med en fri bar. på Hilton vid slussen. Och det var gratis, bara man klarade antagningsprovet.



Profetior och olikheter


Känner mig smått flummig och överambitiös som döpte mitt första pm för ovanstående. Eller, första pm och första pm, det är första gången som någon faktiskt kallat något jag lämnat in för ett pm. Men det passade, I don't care.

Annars är det mycket jobb och lite leka. Svenska kursen är inte så krävande, det är mer tidsödande. Lektioner och föreläsningar jämt, typ grammatik klockan åtta på morgonen. SOM JAG REDAN KAN!! Amerikanska läskursen som jag taktiskt nog valde att läsa den här terminen, men som inte kommer kunna redovisas med separat betyg, är inte så farligt, böckerna är ju inte så långa och svåra på b-nivån. Men nu vill de ha in lite skrivna saker, och det tar ju faktiskt sin lilla tid. Kalmar är inte heller så farligt, har gjort fyra affischer och ett recce-blad än så länge, men alla affischerna har varit interna så jag har inte behövt knalla runt hela stan för att sätta upp dem. Blev väldigt nöjd med illustrationen till senaste affischen, för det nya tredelade landskapet. Kanske lägger upp den här, får se. men det som väger tyngst på mina tidsaxlar (hö hö) är det som jag inte gjorde förra terminen, nämligen språkhistorieuppsatsen och ja, ni gissade rätt, c-uppsatsen. Men den är-nästan- klar. Sprkhistr-uppsatsen måste jag ha fått betyg (G) på senast den 2 oktober. Så jag har nästa vecka på mig. Får en känsla av att Rape: A Love Story-uppsatsen får vänta tills efteråt.

jaja.

Något roligt i alla fall: Jag har köpt Baten Kaitos. TERRIBLE voice acting, men bra spel.

Dagens tips: "Om det låter korkat har ni gjort fel." kom ihåg det, kiddies!


feskarna

feskarna


Mina nya rumskamrater, Kompisch och Broschan.