Jaså. jaha.


Alltså. I'm breaking new ground med min uppsats, vilket såklart är väldigt roligt (och lite meningen liksom), men lite jobbigt också. Till exempel finns det i stort sett ingen sekundärlittertur på Carolina. I stort sett? Jag menar ingen som helst. Men, men...


Fiket rullar vidare i mer positiva yror också. Tyvärr är inte Ebba fikis längre, men har blivit ersatt av inte mindre än tre personer. En bakresurs (Martina. Kommunicerar genom att ställa frågor i stil med "vad är det pinsammaste du någonsinn gjort" eller "vad är det taskigaste någon någonsinn gjort mot dig") och två fikisar (Hanna och Jenny. Har problem med att jobba valborg och är båda jättelånga och jätteblonda. Dessutom har de båda lite -intressanta- röster.). Det här innebär att jag kommer få var tredje vecka ledig! Woohoo! OCH inte behöver komma in och baka lika mycket.

Pappa fyllde år i helgen. Det var stillsamt och trevligt. Dessvärre drack vi upp hans present.

Proppen (och Cissi?) kanske kommer upp till kroppkakegasquen. Jag drömde i förra veckan att jag skulle sy klänningen till densamme, så nu har jag köpt en massa tyg. Och oavsett hur resultatet blir så kommer den att vara drömlik.

Ehhmmm....säkert massa mer.



So this is a graphic novel...


C-uppsats.


Känn på den ni. I amerikansk littertur. Om en grafisk roman. Baserad på en bok. Där jag ska fokusera på språket och hur det förstärks av bilderna. Kanske jämföra med orginalet. Min handledare hade aldrig hört talas om fenomenet graphic novel tidigare, och såg sin första idag. Men hon sa att hon skulle köpa den så att hon kan handleda mig. Känns bra.

Ska snart gå hem från skolan. Tvätta. Usch.

Leverklägg.


Höll på att glöma det viktigaste.
Jag köpte ju en ny mobil för några veckor sen, en fantastiskt vacker vit sak med kamera och allt.
Och i smörgåstårtans första lager ingår ett så kallat leverklägg (you know where I'm going with this), dvs leverpastej mixat med creme fraiche (tror jag). Sånt förvarar vi i en skål, på arbetsbänken eftersom vi var tvungna att bygga ihop en tredje tårta under fikets gång idag. Och allt är jättestressigt och kaos och plötsligt råkar jag bara se min mobil i nämnda skål med levergegga. halvvägs begravd med botten ner, alltså delen där det finns fina små hål att stoppa in laddaren i. Dessutom var kameralinsen helt igenkläggad, och när jag skulle försöka torka av det värsta råkar jag komma åt knappen, så om någon är intresserad av hur leverklägg ser ut innifrån så är det bara att höra av sig. Och nu luktar mobilen leverpastej.


Vilket somliga tycker är oerhört underhållande.

Skadeskjuten.


Eller nja. Men terminen har knappt börjat och jag håller redan på att gå sönder! Jag som aldrig skär mig går runt med en massa plåster på fingertopparna, världens skavsår på hälarna, glaskross i foten (eller jag tror i alla fall att jag har fått ut allt sen vinprovningen) och ett hål i huvudet. Det råkade hamna där efter att mitt huvud på något sätt krockade med hörnet på mitt skrivbord. Det kom blod!! Men jag gick ändå till Kalmar dagen efter och bakade och kände mig lite groggy.



Jag har blivit lurad.


Fan vad ni gnäller! (egentligen är jag smickrad över att ni faktiskt bryr er) Men för att vara helt ärlig så passar rubriken på det förr inlägget ganska väl idag med.

Tredje fiket idag.

Och Kalmar räknar med att varje fik ska snitta en försäljning på 7300 spänn (var de har fått sina siffror ifrån har jag ingen aning om, skulle kanske vara intressant att veta). Vi har inte kommit upp till det de senaste gångerna eftersom vi första gången saknade typ 75 ciabattor och på andra stängde en timme tidigare, men det har alltid varit knappt 7000. Idag sålde vi för 10200. Två stora smörgåstårtor och 120 mackor rök på en timme. Jag och Ebba har varit och bakat, byggt och marinerat tre dagar i veckan och så två söndagsarbetare ("resurser") för få idag. Det blir sjukt mycket jobb, framförallt när man inte kan räkna med att det ska vara städat när man kommer in och ska ställa i ordning alla bord. Det lustiga är såklart att man bara sa att det skulle vara en bakdag och en fikadag i veckan när vi började. Ha ha HA. Jättelustigt. Det är kul och så, men det är alldeles för mycket. Jag ligger redan efter en hel del i skolan (vad ska jag skriva om?) och känner att det blir jobbigare och jobbigare med det här fiket. Barmästarna också, de jobbar också hårt. Så i morgon blir det krismöte på Q:arna och ett eventuellt myteri. Vi får se.

Annars var det vinprovning i korridoren i fredags. Det började riktigt ambitiöst med pappersklädda flaskor och nedskrivande av kommentarer och betyg på en kommunal lapp. Men vi är ju studenter, dvs "ekonomiska", så kan inte direkt påstå att vi spottade ut det vin vi hade smakat på. Rätt talande är att det första vinet fick omdömet svart vinbär, karaktärsfullt och luktar som hästsvett med det sista kort och gott fick kommentaren "elvis". Det innan var "lättdrukt" och eftersom alla hade fått i uppdrag att köpa en vinflaska att ta med så blev det en dublett. Först fick det betyget tre av fem för att sedan stiga i aktning till fem av fem. En riktig hit alltså. Sen hade alla bunkrat upp med extra vinflaskor, så det slutade med att Alex var jättekramig och hand-hållig för att sedan kräkas lite här och var, på Carine till exempel.

Imorgon ska jag jobba i baren! Det ska bli kul, även om jag egentligen borde läsa The Morgesons och Othelred & Wulfstan. Till på torsdag. E-he.

Ska försöka uppdatera snart.


Och Anna, jag hade inget mönster, ritade bara upp det på ett papper och pusslade lite för att se om det verkade fungera.