Kortfilm och rökhosta


Två viktiga saker som ni alla borde göra, eller i alla fall kolla in.

Uppsalabor bör gå in på
www.shortfilmfestival.com för att spana in utbudet på Uppsala Internationella Kortfilmsfestival som börjar idag. Ikväll är det invigningsfest då yours truly ska hälla upp champagne och SE PROPER ut. Förhoppningsvis slipper jag öppna flaskorna då det alldeles säkert kommer att sluta i kaos och smärta för alla inblandade, men den andra tjejen som också var stationerad vid champagnen kunde eventuellt inte komma eftersom hon kanske skulle behöva bekämpa fågelinfluensan. Hon var visst något sorts veterinär. Fantastisk Film-passet verkar särdeles intressant (och läskigt har jag hört), men ni kan inte gå så många för då blir det inga biljetter över till mig!


Och alla som känner att de har något inom dem som bara vill ut och inte är rökhosta (hur länge kommer det där egentligen vara roligt?) kan anta utmaningen och skriva en kort roman på 50 000 ord i november. Det är visst den (inter-)nationella romanskrivar månaden, eller på engelska 'National Novel Writing Month', man får skriva på vilket språk man vill och sent illhör texten en själv. Kolla in www.nanowrimo.org. Så om ni inte hör av mig från och med nu så vet ni vad jag gör.



Ses vi i november?


Ja, tentan kan verkligen ha gått hur som helst! Eller VG blir det väl troligen inte, men för första gången i min universitetskärriär är jag riktigt orolig för att det inte gick. Träffade Charlotta och Anders utanför och frågade inte hur det gått, utan om vi skulle ses i november. Det är då omtentan är. De svarade, mycket vackert och unisont: vi ses i november! I och för sig ses vi redan på tisdag då första samhällsföreläsningen är. Innan det behöver jag bara lämna in min smått omskrivna essay (typ med en titel som folk förstår) på måndag så i helgen tänker jag inte göra någonting. Förutom möjligtvis gå en ficklampsvandring med en riktigt arkeolog, Johan och Stéphanie bland Uppsala högar.

Johan Piraten


Johan fyllde ju som sagt år i måndags. Han har bestämt sig för att ha pirat-tema på sitt rum, än så länge har han den stora piratflaggan han fick förra året, en balja och några piratskepp han hittade på en loppmarknad. Därför fick han av mig en liten träkista med chokladmynt och ett väldigt piratigt skattarmband i och en liten flaska med rom. När jag stod och skulle välja vilken flaksa (skulle verkligen en pirat ha en flaska med en annan pirat på?) så mötte jag Anna Bo som var där som moraliskt stöd. Jag berättade om Johans tema för henne varpå hon frågar hur gammal han är. Svaret är såklart 23, men hon verkade tro något mer i stil med 11. Men skulle jag verkligen ha köpt sprit till mig 11-årige lillebror?

Då när jag skulle betala och lydigt sträckte fram passet till snubben så ramlar det ur en liten silja line-drinkpinne rakt ner på rullbandet när han öppnade det. Jag känner hur mina ögon spärras upp, men låtsas självfallet inte som om någonting, utan knappar in koden lite snabbare och skakigare än vanligt. Då plockar han upp drinkpinnen, lägger prydligt in den i passet igen och ger tillbaka det utan att säga ett ord han heller. Jag hade alltså lyckats ta bort kop-kop-lappen från Proppen, men inte tittat inuti efter överraskningen.

Mamma, mormor och farfar kom i alla fall upp för att fira Johan, vi åt lunch på Il Forna som skulle vara någon sorts italiensk resturang (med små flaggstänger utanför. Skitfula) men bara serverade lite halvsvensk husmanskost. De skulle stänga mellan 2 och 4 och blev alltså lite sura när vi klampade in halv två och krävde mat. Sen kom Per och Ebba när vi precis skulle gå, Ebba hade precis klarat körkortet så de kom direkt från eskilstuna. Efter en kort visning av rummet så var det bara dags att plugga. Sen på kvällen ringde Peråebba och undrade om vi hade lust att käka middag tillsammans, så vi blev upphämtade och åkte till Akropolis för att fira Johan ännu en gång. Det blev friterade bläckfiskringar för mig, och några små friterade tentakler med sugkoppar och allt kvar.

I tisdags när jag hade litteraturtentan så hade jag praktiskt nog misslyckats med att ställa klockan, men som tur var vaknade jag kvart över nio, efter knappt sex timmars sömn, och insåg med fasa att tiden för att hämta ut den gick ut om en kvart. Men det löste sig ju det med. Tentaölen på kvällen sen var riktigt trevlig, typ ingen kom och Norrlands som vi hade tänkt vara på hade stängt för landskap. Så vi ritade en riktigt avancerad karta och förklarade att vi var på Gotlands istället, men direkt efter det mötte vi Carlotta som skulle till ÖG i stället för att träffa några kompisar. Eftersom vi nu bara var fem så tänkte vi att det var lika bra att följa med, så vi slutade i valven hos Tages istället. Raskt ritades en ny karta. Det roliga med ÖG är att jag aldrig minns hur jag kommer dit, men kommer alltid ihåg den där jävla spiraltrappan och de låga taken. I och för sig har jag inte varit där särskilt ofta, men några gånger har vi  hamnat där ändå- typ på pubrundan med litteraturvetarna. Testade en körsbärscider, den var väldigt söt och artificiell och jag skulle nog inte klara av att dricka två på rad. Men den var ganska god ändå!

Igår slöade jag bara runt och lät i stort sett bli att plugga till språkstrukturstentan imorgon, gjorde egentligen bara ett gammalt prov och låtsades inte om att jag med största sannolikhet hade underkänts om jag satt det då. Idag träffade jag istället Agnieszka, Anders, Charlotta och så småningom Anna Bo och pluggade i fyra timmar i matikum. Alla satt och konstaterade att nä, vi ses nog på omtentan i november. Nu känns det i alla fall lite bättre, det är egentligen bara de fina formuleringarna av förklaringarna som jag har problem med, det praktiska fungerar fint. Ska printa ut ett annat prov nu och försöka igen, men jag tror att jag nog hade klarat det förra i alla fall.

Per ringde också imorse och frågade om jag kunde hjälpa till på Filmfestivalinvigningsfesten. Jag har ju blivit lovad volontärpass och allt eftersom jag hjälpte till med katalogen och tidningen. Har till och med fått cred i katalogen! Även om de nu faktiskt inte ändrade allt som jag i egenskap av språkvetare sa åt dem att ändra! Trots det satt redaktören och rekomenderade mig till nästa års katalog när vi sågs på festivalölen för någon vecka sen! Jag ska visst bara behöva hälla upp champagne på festen på måndag, så det är ju inte så farligt ansträngande. Mike ska också få komma, utan att behöva arbeta. Jag råkade visst också nämna för redaktören att Arnborgarnas enda svaghet är att vi har svårt att säga 'nej'. Så fick man betala för det också. Både Per och Johan  ska ju också jobba, så det verkar ju stämma i alla fall. De ringde från Kalmar också och undrade om jag hade lust att jobba idag. Det var nära att jag sa 'Jag har ju tenta i morgon...men det skulle nog kanske kunna gå'. Som tur var avbröt hon mig direkt efter 'tenta i morgon' och sa att då förstod hon om jag inte kunde.

Nja, nu borde jag verkligen fortsätta plugga.

Bit av kaka


Färdig, färdig, färdig! En timme kvar av tiden och jag nöjer med min tolkning av delfrågan 'what is revealed about the theme/s of the chapter in this passage in relation to the text as a whole'. Har till och med hunnit duscha. Och skriva ut skiten! Det är väldigt skönt att slippa jäkta till skolan och bråka med skrivarna där! Så får man betala pengar också...det gör man ju nu med, men inte lika uppenbart. Så nu ska jag bara klä på mig och traska iväg och lämna in den, möta Mike, och sen tentaöl på Norrlands vid sju. Det lär inte bli så vilt eftersom alla närvarande kommer ha samma språkstrukturtenta på fredag.

Johan fyllde år igår, mer om det sen. Ikväll ska jag inte tänka på något som måste göras! Typ blogga och plugga grammatik.

Tjoflöjt.

They're killing each other!


badabaff!

Första frågan klar! 55 ord mer än nödvändigt, och det verkar faktiskt ganska vettigt, även om jag beskriver våldet, snarare än kärleken, som det universiella språket.

Satt uppe och läste till tre i morse, läste ut den jävla boken, bara för att den såklart inte skulle komma med på provet. Den var i och för sig ganska bra, så jag ska väl inte klaga. Men känner nu att lite mer sömn inte skulle skada, natten innan var ju inte heller så jävla hot. A Yellow Raft in Blue Water hette den i alla fall...om ni nu känner att ni måste läsa något som ni inte behöver.




Aj, aj, aj sa apan Agust


Får man vara så ful att man lämnar resten av kryssningen därhän? Det hände ju faktiskt inte så mycket mer...tror jag. Vi tog en bakis-tur av Helsingfors och åt på donken, tittade runt lite, satt en del på en bänk och påpekade samma saker flera gånger om, helt ovetande om att någon annan precis sa exakt samma sak.

Nu sitter jag och skriver min litteratur tenta. Två frågor. Jag har från nio i morse till halv fem i eftermiddag på mig...har skrivit 3/4 av första frågan. Boken som den andra frågan handlar om har jag inte läst ut. Swisch.

Vaffan!!


Det verkar som om någon har antingen a.)hackat mitt inselkampf-konto eller b.) min hotmail eller c.)a som en ett reultat av b.

Jag blir så arg!!!

Dumma jävla idiot arslen.

FAN!



Partyhytten

Partyhytten

Även om Proppen tar upp stor del så är det här ändå bilden där alla fyra faktiskt finns med. Det var jävligt svårt.

The Things I Never Said


Kryssningen var det ja. Min skildring kommer nog inte att bli den detaljrikaste, mer sådana hittar ni hos
Proppen och Kim. De var inte slapphäckar som jag och sköt upp allting.

The Great Big Kryssning ut i Världen

    Proppen är visst någon sorts storkund hos Åhlens och lyckades alltså mygla till sig några gratisbiljetter på det viset (vad har hon köpt, kan man fråga sig?). Tillsammans med henne, Kim och Lotta skulle jag alltså utforska världen i allmänhet, och vår lilla C4-hytt under bildäck i synnerhet. Tog tåget ner från Uppsala, där VÄRLDENS mest IRRITERANDE tjej underhöll någon typ av anglikan genom att berätta varför svenskar var så bra på engelska (och en bi-historia om hur hennes morfar kunde sex olika språk, bl a Tyskland) på en svengleska som var riktigt smärtsam att lyssna på.
    Sen vid Gärdet anade jag att jag hade kommit rätt eftersom hela stället tycktes vara fullt av finska och rullväskor. The Gang anlände och vi tog våra första stapplande steg som resesällskap- rakt ut mot rehab-center om man ska tro på skylten som pekade ut mot båten.

    Mina fördomar mot kryssningar har tidigare varit att endast pensisar och femtonåringar i klump åker på dem. Och så folk som försöker casha in på spriten, förstås. I och med att vi tog den första sittningen vid buffén fick jag dem i alla fall delvis bekräftade, men tydligen är det poppis bland småbarnsföräldrar att åka också. Efter att vi alla gjort oss fina som små prinsessor  och tagit för oss av både mat och (tapp-)vin (i ölglas på fot?) var vi nämligen omringade av stereotyper. Bredvid var ett gäng tanter som intresserat, väljer jag att minnas det som i alla fall, lyssnade på vår konversation om bajs, bakom var ett gäng tonårskillar som i stort sett slevade i sig glass och sedan gick, på andra sidan småbarnhuliganerna, och ytterligare bakom något sorts mansgäng. "Frisyren" är väl egentligen allt som behöver nämnas i det här sammanhanget.
    Så efter att Sofia mycket vårdslöst tappat en mussla i Rhode Island-såsen och Lotta mycket djärvt snott en physalis från efterrättsbordet blev det cider i hytten. Är jag ganska säker på i alla fall. Där rockade vi loss till Anastacia och lite finskt dragspel i en mycket härlig blandning. Därefter tog jag tillfället i akt att testa spellyckan med Lotta, eftersom jag mycket lägligt INTE bett Proppen sticka mig med en gaffel om jag försökte. Hon och Kim försvann iväg någonstanns (upp till våning 'stjärna') medans vi båda faktiskt hade lite tur med oss! Så pass att det finansierade nästan allt mitt spritintag för resten av kvällen, som faktiskt blev oförskämt mycket.
    Väl uppe i 'Stardust' (fancy schmancy) var det karaoke på agendan, på nåt sätt verkade som om det förväntades Britney av mig, så för att få en bra utsikt gjorde Proppen ett fientligt närmande och tog över en stackars finnes bord. För övrigt var det smärtsamt många ensamma killar som satt för sig själva i mörkret och såg missnöjda med livet ut. Han pratade bara finska visade det sig, lite engelska har jag för mig, men det var ändå svårt att kommunicera med honom. Inte för att jag direkt försökte, men ändå- jag skyller på det. När han så småningom lämnade oss gav han en mycket intressant lapp till Lotta, där det stog ett hyttnummer (ganska högt upp också, måste jag få tillägga) och de mystiska orden "KOP-KOP". Vi är ännu inte helt säkra på vad det betyder, vi har fått förklaringarna 'säl-säl' och 'klapp-klapp', men det låter lite för rumsrent tycker jag.
    Därefter inträder kvällen stjärna, den fulla islänningen som skulle starta en Wedins i Finland. Han hoppade på oss, rent bokstavligen, med en redbullburk som tydligen innehöll whiskey också (nåt jävelskap var det i alla fall, om han är sådär normalt skulle man inte ha honom i möblerade rum, ännu mindre skoaffärer). Efter lite snack, eller försök till, så hamnade han på film i alla fall. Jag är inte helt säker på VARFÖR Sofia kände att hon ville dokumentera denna unika individ, men efter lite grimaserande tog han plötsligt tag i mig och våldskysste min näsa. Det var en mycket spännande upplevelse, måste jag säga. Ytterligare lite senare bet han mig i armen också, så jag antar att jag var lite utav en favorit av någon anledning, och att jag nog egentligen borde gå och testa mig. Någonting måste han ha.
    Men efter detta lilla glada utspel fick han plötsligt för sig att Kim inte var någon 'snäll människa' och att hon därför norde kastas ut genom fönstret vi satt vid. Mycket charmigt. Och det var väl ungefär här som jag vände mig tillbaka mot bordet vi satt vid och upptäckte att det plötsligt satt annat folk där och att de hade köpt drinkar (men inte till mig och Kim minsann! Jävla snåljåpar) och jag såg i alla fall en hand på Sofia som inte var hennes. Efter att de suttit där ett tag utbrister plötsligt Lotta 'Men, ni ser ju likadan ut!', och de visade sig  vara enäggstvillingar och en kille som hette (Kung) Karl. De var på väg till någon typ av släktfest med deras FINLANDSSVENSKA släktingar (ni vet, svenskar som bor i Finland kan man säga, som inte alls pratar finska). De verkade väldigt fascinerade av islänningen, uppriktigt eller om det bara var för att de var så ointressanta i sig själva att de inte hade något annat att prata om vet jag inte, denne som stormade iväg ungefär nu för att komma tillbaka vid ett flertal tillfällen, bland annat för att nypa Lotta. Då blev han tillsagd att gå och tillbringade resten av kvällen bakom våra ryggar. Men dessa gökar Gustav, Fredrik och Karl fortsatte i alla fall att bjuda på drinkar resten av kvällen, vilket inte var helt fel. När jag skulle gå och köpa något till mig själv skickade Fredrik (?) iväg Gustav (? Vem vet, de var ju mer eller mindre samma person. Jobbade till och  med på samma kontor) som gjorde den spännande dealen med mig att jag skulle välja och dela ut drinkarna, han skulle betala. Jag var också tvungen att tumma på att inte avslöja hur det låg till...men nu är det såhära va. I vilket universum skulle JAG köpa drinkar inte bara till dem jag är med, men även till några konstiga korkskallar som jag precis har träffat? Låter CSN bekannt kanske?!
    Jag borde kanske nämna att de var 37 (visade det sig) och att de trodde vi var äldre...i alla fall Proppen som de trodde var 28 (och jag är ganska säker på att de sa så för att smickra), hon var helt plötsligt inte lika intressant när det framgick att vi firade hennes 21-årsdag. Så när det drog sig mot slutet av kvällen och den ena av tvillingarna hade gått och lagt sig, kom Karl fram till mig när vi stod på dansgolvet och frågade vad jag 'tyckte om Fredrik', Fredrik som stod vid baren at the time. Jag var faktiskt diplomatisk nog att klämma ur mig "han är väl sjysst", varpå snubben frågade vad jag tyckte om honom. Och inte för att det automatiskt är något fel med folk som bor på Östermalm (jag hoppas att jag i alla fall i viss mån är ett bevis på detta), men den här snubben var ganska slemmig. Men av någon anledning sa jag att han väl också var 'sjysst...förutom att ni luktar jävligt illa'. Och han måste ha tillhört generationen innan humorn uppfanns, dålig eller inte. 'Luktar vi illa?!!' utbrister han och luktar sig själv i armhålan (alltid lika imponerande). Sen frågade han Proppen vad hon tyckte om Fredrik (vad är det som är så speciellt med denna Fredrik?), varpå Kim helt sonika drar iväg med henne så att de står en och en halv meter ifrån och dansar. Karl mumlar något och försvinner bort till Lotta och Fredrik. Tydligen fick även Kim frågan som fick svaret 'ingen kommentar'. De måste ha känt att det var väl spenderade spritpengar!
    När det bara var vi kvar på dansgolvet försökte Kim önska en låt av BSB (HU!), men då tyckte djn att 'vi stänger snart...jag ska bara spela lite dålig musik först'. Och ungefär här klättrar Karl upp på kvällens första bord. Så när ljusen tändes var det dags att leta upp lite prima fyllemat. Robert Coffee var öppet och sålde pizzaslice. Även här satt islänningen bakom oss och såg ledsen ut och Karl och Fredrik såg plötsligt mycket äldre ut än de gjort däruppe bland gratisdrinkarna och mörkret. Nån finne kom förbi, rabblade lite på finska och lämnade fyre snickers på bordet. FYRA snickers, FYRA tjejer. Ändå snor Karl en utav dem, den snåljåpen (vad?)!! De var väldigt på att ha en efterfest, Lotta också, men vi andra var lite tveksamma. Vi förslog först KOP-KOP-killens hytt, men det var de för pryda för. Och till deras kunde vi inte gå, 'för nu är det såhär...vi bor med våra föräldrar'. HA HA HA!! Det var skitkul, men det verkade inte de tycka, konstigt nog. Men på något sätt lyckas de bjuda in sig själva till vår rosa-toalett-och-kakel-hytt där de verkar vilja tillbringa natten i Kims och Proppens säng. Men efter att det så tjusigt avslöjades att denne Karl var om inte gift, så i alla fall tillsammans med, tvillingarnas kusin. De försvann ganska snabbt måste jag säga! Och Lotta med. Hon skulle 'kedjeröka' och försvann ut i natten. Hon hävdar att det var ganska oskyldigt, men ändå vaknade hon upp med två sugmärken på halsen. (Sugmärken har jag aldrig fattat. Vem fan SUGER på någons hals för att det är sexigt/skönt/upphetsande/whatever? Surely, sugmärken gör man för att jävlas. Gör jag för att jävlas i alla fall.) Eftersom hon och jag hade underslafarna var det min uppgift att släppa in henne när hon nu (eventuellt) skulle komma tillbaka. Jag lyckades så klart köra min vanliga stil, dvs vända sig mot väggen och mer eller mindre förlora medvetandet.  Först när någon skre mitt namn insåg jag att det inte var i drömmen det bankade. Sova djupt? Jag? Aldrig!
    Det var väl slutet på dag ett, den blev ganska detaljrikt ändå måste jag erkänna. Men nu måste jag nog faktiskt slita mig från den spännande berättelsen och hoppas att jag inte råkar radera den när jag ska försöka publlicera (ingenting är omöjligt!) I morgon blir det intressanta ljud och karaoke-Isabell.





Sweet Jesus


Allting gungar.

Känns som om uppdateringen om finlandskryssningen får vänta lite, men den innehöll en bitande islänning och 30+iga tvillingar som inte ville sluta prata om sälar.

I väntan på en dusch


Min cd-spelare strejkar lite.
Jag har haft den väldigt länge, i drygt tio år tror jag, och den har alltid varit lite kännslig. I alla fall om man dänger in den i något, till exempel ett bordshörn, som jag gjorde för några dagar sen. Det går att lyssna på skivorna perfekt, förutsatt att man bara får igång den. Exakt samma sak, fast oftast lite värre, betedde den sig efter att jag hade tagit med den ut till Sjövik som patrullis, då den inte är så lätt att packa. Man fick helt enkelt gå och släpa på den i handen. Så räknar i alla fall med att den återhämtar sig ganska snart, det gjorde den alltid förut. Men nu har den börjat göra fel grejer när man trycker på knapparna, typ 'stop' blir 'repeat' och 'ett spår tillbaka' (vad nu det heter) blir 'paus'. Men, men. It has served me well.

Och blev av någon konstig anledning sugen på att skicka beundrarbrev till Göran Dahl. Pah!

Tour de Flogsta


Anna kom som sagt igår. Det blev en fredagskväll tillbringad i hemmets lugna vrå, men en hel del skrik blev det ändå- typ "ahhhh!!Iiihhh!! Nejnejnejnejnej, FAN slå honom då!!!", dvs Soul Calibur II. Och det var partparty ovanför.

Sent igår kväll, ungefär samtidigt som de stackars invånarna i studentghettot började vingla hem, gick vi även på en promenad, Flogsta runt. Vi såg bland annat en riktigt typisk student, med fyllehicka och vväldigt vinglig cykel. Han missade en lyktstolpe med en fem centimeter.

Idag blev det mer dataspel, lite Pikmin också, sen ytterligare en promenad i det vackra höstvädret. Sen varm choklad, middag framför polisskolan 4 och nu för någon sekund sen gick Anna för att försöka hinna med bussen så hon kunde ta 22,56 tåget. Får väl se hur det går! Intressant nog går samtliga tre bussar härifrån så att man ska anlända till Stora Torget/Dragarbrunn vid antingen kvart över eller kvart i. Synkroniserat?

Nu åter till Bear Quartet, som inleder sin skiva med att lista massa sätt att dö på. It's very depressing.

Words, words, words


Jag blir alltid lite förvirrad när det gäller mina uppsatser, framför allt när det gäller de små till skrivkursen. Nu har jag skrivit 391 or om de där djurförsöken, exklusive rubriken (som för tillfället är 'blah blah blah blah') och mitt namn, och det känns som om jag knappt börjat. A MAXIMUM of 800 ord, inte ungefär 800 ord, MAX 800 ord. Jag har alltså kommit halvvägs till max. Förra uppsatsen var också max 800, när jag lämnade in den var den på 950, men sen var jag tvungen att förtydliga en del och lägga till en sammanfattning, så då var man uppe i 1150 ord. Och det känns inte som om jag kan ta bort något heller! Det är inte bara ordbajs, det är poesi.




Eller nåt.

Ze Zounds fröm Öpztairz


Bor man i ett studenthus har man studenter omkring sig. Till höger, vänster, upp och ner, till och med snett åt alla möjliga håll och kanter. Det sägs att studenter super och festar mycket. Det är sant.

När vi förut bodde i Emmas rum stördes vi ibland av att någon på våningen ovanför spelade musik (eurotechno/disco) lite då och då, men aldrig särskillt sent eller jättehögt. När vi innan det bodde i Emelies rum hade grannen mittemot också dålig musiksmak (hårdrock OCH eurodisco. Jag menar, HALLÅ?) och gick upp lite tidigare än vad vi gjorde (våra sömnvanor hör inte hit), men det var okej. Till saken hör att det är väldigt välisolerat här, VÄLDIGT välisolerat. Nu när vi bor i vårt eget rum så spelar idioterna hög musik, dålig musik (typ NRJ när de inte har sing-along till Queen), väldigt sent, väldigt ofta. Inte 'väldigt ofta' som i varje helg, utan 'väldigt ofta' som i varenda jävla kväll! Ofta till sex-sju på morgonen också. Plus att de blir fulla, som är fair enough, men då lutar de sig ut genom fönstret för att röka, samtidigt som de fyllesjunger med till whatever crappy musik de spelar. Jonas nummer 1 har klagat otaliga gånger. Vi satte upp en lapp på dörren till deras korridor. Ingenting hjälpte. Det förändrades lite grann efter den där lappen, kvällen efter det inledde de musikspelandet med att hoppa, upp och ner, i klackar och tjoade lite lagom käckt...för att sen spela sin hjärndöda musik.

Så i onsdags ringde vi till störningnsjouren och klagade, runt en halv tolv ungefär. Typ en halvtimme senare ringer vakten upp mig för att ta lite mer detaljer, vilket ju verkar himla intelligent eftersom han visste att jag försökte sova (ja, jag är bara grinig, bråka inte med mig om att han behövde). Så efter ett tag när Mike står på balkongen ser han vakten komma. Spänt lyssnar vi på ljuden uppifrån (som självfallet var tvungna att avta så fort vi hade ringt...men de tilltog igen, så det var okej). Det blir knäpptyst, vakten åker härifrån. Då, DÅ, öppnar någon fönstret där uppe och skriker ut "Jävla hora, jag ska mörda dig!!". Och där ligger jag i sängen och blir lite orolig. Inte för att någon skulle mörda mig, men kanske mer för att någon skulle jävlas med mina skor eller nåt. Vakten ska inte säga något om vem som klagar, men jag skrev lappen som vi satte upp, inte bara med en "tjejig" handstil men även med en vinröd penna. Och jag har läst lite för mycket och hört lite mer  för att det inte skulle vara otänkbart eller ens förvånande om vakten hade sagt någonting i stil med "kom igen killar, tjejen nedanför försöker sova" ELLER NÅT! Så Mike ringde upp jouren igen för att kontrollera att han inte hade sagt något och bad dem göra en anteckning om vad som hänt.

Så dagen efter kommer en herr Anders från Uppsalahem, han är tydligen förvaltare här, och ringer på våran dörr. Jag låg och sov (surprise), så Mike fick öppna (jag kör hårt med honom). Anders pratade lite och gav oss en lapp som han också skulle ge till dem där uppe så vi visste vad som hände, och den hade ett mycket spännande post scriptum.

"Fredagen den 23 september hade ni en födelsedagsfest. Det är med stor besvikelse jag bevittnat hur ni skitat ner i hissen och på ert våningsplan. Jag förutsätter att ni ombesörjer erforderlig städning."

Till saken hör att vi hade vår korridorsfest den 23. Fyran verkade också ha något på gång. Men trean hade i alla fall vid åttatiden sett helt nedsläckt ut. Och hissen var tagen ur funktion i flera dager. Hur lyckas man skita ner en hiss så pass mycket? Eller, jag vill nog förresten inte veta...

Stora cd-lyssnar-dagen


När man måste plugga blir plötsligt så många andra saker extremt viktiga (har jag någonsin nämnt det här ämnet tidigare? Nah), som städning till exempel. Men om man som jag nu har ett väldigt stökigt hem och storfrämmande kommandes imorgon måste ju det också bortprioriteras. Dagen  har jag således tillbringat lyssnades på mina skivor...och det kan ta ett bra tag även om knappt halva skivsamlingen är kvar i Stockholm. Just nu är det Badly Drawn Boy och Hour of the Bewilderbeast som spelas.

Uppsatsen behöver inte bli klar förrän på söndag nu, men det spelar inte mig någon större roll eftersom Anna som sagt kommer i morgon, sen åker hon och jag till Stockholm på lördag och vidare mot vildmarken i öst på söndag. Kommer tillbaka på tisdag, kommer fortfarande missa grammatikseminariet (som jag ändå inte går på i en självsvådlig anda) men lyckades på fyllan och villan lova att gå på snerikes sångboksfest den kvällen. Jag tror att jag blev lovad 'Jymden', men jag är inte helt säker.

Annars skulle jag kunna underhålla er med lite anekdoter från mitt Inselkampf-liv, men vet ärligt talat inte om någon är så intresserad. Jag har plundrat en ö på typ 100 000 guld, mitt framför Little som inte var så glad...heh. Men nu ska jag i alla fall köpa en massa trä av honom, så han lugnade ner sig. Och trä behöver jag ju ändå...men mina skepp har inte kommit tillbaka från sitt andra uppdrag än och kommer inte göra det på ytterligare 33 timmar heller. Jag blir så deprimerad.



Mitt maskulina jag


Jag gjorde ett "sex.id-test" på bbc idag. Min hjärna är visst 50% manlig...men inte 50% kvinnlig, man kunde liksom inte vara både och verkade som på grafen i alla fall. Alternativen var 100% kvinnlig, 50% kvinnlig, 50% manlig och 100% manlilg...och jag verkar ha liknande tankebanor som ingenjörer.

...känns bra att man ägnar tillvaron åt språk då.

Tjat tjat tjat


Jaha, nu var det visst två veckor sen jag uppdaterade bloggen. Ska man behova få en massa pikar för det?!!
Till råga på allt när jag inte är värst. Cecilia Hagen på expressen har en blogg, de få gånger hon har skrivit i den så har det varit lite halvmotvilligt med lite gnäll om att det är bortkastad tid. Senaste ilägget är från den 30 augusti - och frågar som återstår är såklart varför? Inte varför hon inte har skrivit sen dess, utan varfr hon över huvudtaget har en blogg till att börja med! Framför allt eftersom man ibland ser en liten notis om den på expressen.ses högerkant. "NYTT Cecilia Hagens blogg" står det, men inte är det något nytt med den. Genast börjar ju jag, lite halvt oroligt, undra om det är någon som TVINGAR henne att ha en blogg. Någon redaktör som tycker att det vore bra om just hon gjorde det, för alla krönikörer har minsann inte en egen blogg, långt ifrån till och med. Så jag mejlar. Och frågar. Varför tvingas du ha en blogg? undrar jag. Vad har du gjort för att förtjäna detta grymma straff? frågar jag. Nämner något om datumet 30 augusti gör jag också. Vad svarar Cecilia Hagen? "Det är ingen som tvingar mig. Jag har inte bloggat på jättelänge."
WTF?! Det var ju det jag sa hela tiden i mejlet till henne! Tror hon jag är helt dum i hela jävla huvudet eller? Skrev under gjorde inte ens. Jävla pucko. Och varför har tanten en blogg om hon nu inte vill ha den?

Mike åkte till England idag, ska vara borta i tio dagar, men höll på att missa planet eftersom han fortfarande tar 500 år på sig att göra sig iordning (inte lär han väl bättra sig heller). Så om vi två någonsinn ska träffa er och är sena, så vet ni vad det beror på: han har bara åsidosatt två timmar på sig att göra sig klar. Det är aldrig mitt fel. Bara så ni vet.

Annars är det fortfarande sjukt mycket plugg, men oljudet uppifrån har slutat (nja) i alla fall...har ni tur får ni höra mer om det imorgon när jag ska skriva uppsats (på min dator) hela dagen. Då händer det att jag skriver här ibland...oftare än Cecilia Hagen i alla fall.