Död.


Första fiket idag.



Sjuk (ack och ve)


Vaknade upp med en förkylning i morse, så hela dagen har gått åt till att tycka synd om mig själv och potatisande i soffan.

Nu är det alltså min tur att skriva c-uppsats, det känns lite lagom nervöst. Framför allt eftersom de på uppropet i torsdags presenterade alla kurser man kunde välja och de olika områdena man kan skriva uppsats i bara för att avsluta med att dela ut en blankett som de ville ha tillbaka ifylld två timmar senare. Efter mycket ångest och taktiskt tänkade blev det i alla fall läskurser i amerikansk litteratur och språkvetenskap, samt en uppsats i den förra. Agniezska och Charlotta var kvar, plus några andra som jag känner halvbra, men annars har det varit stort bortfall. Men vad gör man med engelska c egentligen? Man har ju inte direkt sitt på det torra.

Jag och Ebba har varit mycket på Kalmar också, bakat en ohygglig massa och druckit läsk. Nu känns det inte bara "inte jobbigt", nu ska det till och med bli kul att bli fikis igen. Fast de verkar vilja skilja oss från resten av klubbverket, inte så mycket barmästarna själva som 3q och utskotts-människorna, så vi får se hur det går. Vi ska i alla fall försöka komma in lite mer när vi jobbar imorgon på mofo (efter att ha flyttat/hjälp till med att flytta) för att sedan gå vidare till fiket på söndag morgon. Än så länge har vi i alla fall fått uppskattning för våra muffins, kärleksmums, smet och brownies. Men blir det någon smörgåstårta?

Och jag har impulsköpt en mobil! Den gamla hade ju tagit upp ovanan att stänga av sig lite hipp som happ, så nu har även jag en kamera och polyfona signaler...ska bara bråka lite med inställningarna.

Och nu måste jag välja mellan all skit som går på tv. Orkar verkligen inte göra något annat (men nu hade visst John Travolta sex med någon tjej, så jag känner mig lite avskräckt för tillfället). Jaja.

Artisten Within


Idag har jag varit 'fett busy' som kidsen sa på mina dagar. Bland annat kånkat runt en jävla stereo på stan (Den jag fick i julklapp av Mike hade dåligt ljud så jag var tvungen att byta den) och varit på klubbverksmöte (hur viktig är jag?). Men mest har jag köpt garn och linoleumplattor att göra tryck med. Har bara gjort det en gång tidigare (i typ åttan) men har för mig att det var väldigt roligt så jag tänkte försöka igen. Har två små plattor och en lite lite större.

Jag har i det förflutna gnällt en hel del om könsroller (inte för att jag planerar att sluta) men ibland inser man att det är värre i andra lander (och andra delar av landet, kanske jag ska säga. Har inte så stor erfarenheter av ställen utanför Stockholm och Uppsala och har fått för mig att storstäderna på något sätt är lite, lite före i utvecklingen). Typ England, som har varit smärtsamt patriarkalt under julen/'nyår'. Jag tycks ha fångat den enda vettiga. Tycker till och med Sanna (när hon är full och förkyld), och det är kanske inte så bra. För deras skull.

Flugjävlar


Ett tag nu så har vi haft en masssa små flugor i rummet (och nu när jag skrev satt det så klart en liten jävel på min hand också), jag är för mesig för att döda dem (mesig? Snarare godhjärtad!) samtidigt som Stevie Wonder har blivit allt sämre och sämre (min yuccapalm alltså, inte musikern). Nu när jag kom hem från England och Stockholm så var det värre än någonsinn tidigare (inte konstigt att Per och Ebba klagade alltså). Hmm, tänkte jag, kan det finnas något samband? Jorå. Jag drog upp Stevie ur krukan och jorden var full av små vita klumpar. I ärlighetens namn undersökte jag dem inte så himla noggrannt, men eftersom de inte var där jag planterade honom antog jag att det var en mindre flugbarnskoloni. Den gamla jorden är nu bortrensad och bortkastad, Wonder omplanterad med bättre dränering och förhoppningsvis kommer allt att bli bra framöver.



Jag är inte häftigare än ICA-kuriren


Det har hänt ganska mycket sen jag skrev sist (som vanligt), men jag tror att ett av mina nyårslöften (även om jag egentligen inte avger sådana, det är mer saker som jag ska försöka göra i allmänhet) blir att inte tvångs-blogga. Och att jag faktiskt inte behöver skriva allt som händer, och varje detalj av det heller. Det blir lätt så att jag börja gnälla om något (skolan/fiket/snubben ovanför (som håller på nu med för övrigt, hans basslinga låter som om det är en del av musiken JAG lyssnar på. Fucking ass.)) så trasslar jag in mig i ointressanta detaljer och orkar sen inte skriva om saker som faktiskt kan vara lite intressanta för andra männskor. Vi får helt enkelt se hur långt jag hinner.

Jag har äntligen fått en musikrevival! Funderar till och med på att göra ett blandband igen, har inte gjort något sen Aidas i våras, men jag har ingen att ge det till. Hon verkar vara den enda som uppskattar min musik, förutom Anna kanske, men hon har nog tröttnat på den. (Hon är för övrigt sämre än mig på att blogga, se själva på
http://grotsleven.blogg.se.) Fick en skiva av Mikes föräldrar i julklapp (bland annat) och en cd-spelare av Mike (hade sönder min egen och glömde den andra på Uppsala-tåget), sen vågade jag mig till och med ut i rean på HMV och gjorde två fynd. Grejen är bara att den där skivan från Mikes föräldrar hade jag önskat mig, och till och med kännt mig lite hipp och happenin', ingen jag pratat med (inte särdeles många för att vara ärllig, och ingen med samma musiksmak som jag) hade hört talas om dem. The Arcade Fire heter de, jag hade bara hört en låt som jag blixtförälskat mig i (nu såhär i efterhand påminner den lite om Pink Floyds album The Wall. Inte trodde jag väl att jag var SÅ enkelspårig) och så klämt ur mig deras skiva när jag var tvungen att säga något jag ville ha. Jag fick den och var skitnöjd med mig själv (även om jag inte försöker ordentligt så lyckas jag vara 'speciell'). Sen på HMV visade det sig att de låg på almbumlistan. Topp tio. Men ändå! Jag kan fortfarande vara hipp i Sverige! tänkte jag och åkte hem och spelade skivan för både Per och Johan, som inte hade hört dem förut, även om de inte riktigt verkade tycka om dem på samma sätt som jag. Så bläddrar jag igenom ICA-kuriren (fråga inte varför) och vad rekomenderar de, om inte Arcade Fire? Samma tidning har sagt om Franz Ferdinand att de är ett helt nytt band - efter att de släppt sin andra singel från sitt andra album.

Vem var det som inte skulle förvilla sig i en massa detaljer?

Om ni har tur och jag ork får ni höra om mer om mina juläventyr.


As if.