Pluggiplugg


Jag pluggar mycket nu för tiden. Det är bara en 4 poängs kurs, men likväl. Jämt känns det som att jag sliter och läser och stressas. Har suttit från klockan tio tisdag, onsdag och nu i morgon också inuti det lilla glasrummet (glasburen?) precis vid entren i SVC tillsammans med några andra gökar ur klassen som inte heller har någon framförhållning. Men det funkar bra, okej för att vi inte omptimerar tiden men det finns betydligt färre distraktioner än vad det finns hemma. Till exempel finns det ingen möjlighet att baka maränger.

Tröjan som jag stickar på går framåt med stormsteg (återigen pga behovet att plugga tror  jag) och julklappslistorna fylls på lite bit för bit.

Studentkåren hade smällt upp några bord precis utanför där vi satt idag, de delade ut diverse broschyrer och godis. Om man fyllde i en enkät om studenthälsan, ekonomin och alkohol så kunde man dessutom vinna antingen 500 spänn på studentbokhandeln eller ett träningskort på svettis (inte friskis, studenthälsans lokal heter svettis). Då fick man också en gratis penna och en sån där plastgrej man anväder för att samla upp allt mojs i diskhon med. Det stod till och med uppsala studentkår och den där lilla uggle-loggan (som faktiskt är ganska snygg) på. Anna bo sa att en av broschyrerna var om hur man har anal-sex, men jag såg bara dem om ansvarsfullt drickande.

Nä, nu ska jag nog försöka läsa ut (och börja på) the lonely Londoners. Det är en sketen pocketbok på 140 sidor som kostar 132 kronor!! Och det kommer (kanske) komma en (1!) fråga på tentan om den...därför har jag bara lånat den av Agnieszka. Får se om jag hinner bara.

Social mobility, anyone?

Shit pommes


Ska jag verkligen inleda ALLA mina inlägg med att skamset erkänna att jag inte har uppdaterat på länge?


Sitter för tillfället och pluggar till samhällstentan på torsdag. Litteraturen till den brittiska delen är inte alls lika trevlig som den till den amerikanska! Vi har en tegelsten som heter "Contemporary British Society" och ni hör ju hur jävla kul det låter. Tydligen har folk i England som har Social Studies på sina A-levels samma bok, fast hela (vi har typ halva). Det påpekade vår seminarieledare glatt för oss på första föreläsningen. Vi borde alltså inte alls ha några problem eftersom vi nu faktiskt läser på högskolan. Det han glömde nämna var att de har två år på sig, vi har knappt två veckor.


Vi får väl se hur det går, jag har haft lite flyt på de senaste tentorna visade det sig. Först fick jag vg på litteraturtentan, och språkstrukturstentan som ingen trodde att de skulle klara och jag sagt till alla om att "det kan ha gått hursomhelst. Förutom vg såklart" fick jag ju vg på. Vilket faktiskt är ganska pinsamt, jag var verkligen väldigt osäker på om jag skulle klara g-gränsen, och nu kommer folk att tro att jag bara är en sån som säger sånna saker för att sen glänsa när alla andra får u. Jag trodde verkligen inte att det hade gått bra!!!! Mest fantastiskt var nog att jag bara hade fått ett minus på översättningsdelen (man får inte poäng för det man gör rätt, man får minus för det man gör fel) medan det är delen som de flesta har kört på. Det var i stort sett bara en massa adverbial staplade på varandra (typ dagboken som hittades av en byggnadsarbetare i en femvåningshus i liverpool som stadsförvaltningen hade bestämt skulle rivas). Störigt bara att minuset berodde på att jag försökte vara klyftig och INTE översätta sömnmedel med sleeping pills, eftersom jag inte trodde att man faktiskt hade sömn TABLETTER på 1800-talet. Men där fick ju jag så jag teg. På uppsatsen hade jag visst för många ord...men fick G i alla fall, och konstigt nog är det många som inte klarat den tentan trots att alla kände sig mycket säkrare på den än på grammatiken.

ANYWAY. Knytkalaset i lördags utvecklades till ett riktigt fylleslag, alla mina spritflaskor blev uppdruckna. Inte för att de var direkt fulla, men ändå. Två flaskor vin också. Och en massa öl. Och Emmas vodka. Och Jonas whiskey. Mike och Jonas som för övrigt gav sig iväg cyklandes för att köpa cigg och folköl vid fyra. Mike kom hem med ett skrapat knä och trasiga byxor. Och Emma satte sig mitt emellan två stolar. Mycket underhållande.

Nu räcker det. Mer social mobility!

As I was saying...


Har ju uppenbarligen inte skrivit på ett tag. Det har inte hänt så mycket heller känns det som.

Ska jag fula och skriva lite punktinspirerat?

KORTFILMSFESTIVALEN

Såg inte så många filmer som jag hade tänkt, men de jag såg var bra. Invigningsfesten gick också som smort, såg riktit proferssionell ut i min svarta skjorta och vit/svart-randiga slips. Men öppna flaskorna fick Per göra, utomhus till och med. Så går det när man har glastak. På Birger Jarl var det också kul, ingen av den utlovade maten fanns dock för oss som kom sent efter att ha städat på Slottsbiografen. Fick nöja oss med två drinkbiljetter i alla fall. Och eftersom vi på riktigt studentvis hade halsat champagne i slottbacken på vägen och inte hade ätit så blev ganska berusad ganska snabbt. Jag kommer ihåg att jag stod och gnällde om hur de inte hade ändrat som jag sa åt dem att ändra i redigeringen, men inte vem jag sa det till (Perochebba hävdar att det var till de pressansvariga, men vem vet egentligen?)och att jag lyckades skrämma iväg redaktören när jag började prata om jättetumörer.

NaNoWriMo

Ja, jag har inte kommit så långt som jag borde. Man bör ju skriva drygt 1000 ord om dagen och jag har bara några hundra. Har varit upptagen med att plugga. Samhällskursen har precis börjat och läsningen till den är inte rolig! Vi ägnar en vecka åt vardera USA och England så det går ruskigt snabbt. Har tenta på den om exakt två veckor. Litteraturen till den amerikanska delen är bra, förutom för några census-rapporter; nämligen Fast Food Nation (som jag läste i Östeuropa 2003 och därför har rationaliserat bort), I Know Why the Caged Bird SIngs och Nickel and Dimed som är väldigt intressant, så pass att till och med Mike tänker läsa den när jag är färdig. Till den engelska däremot har vi en massiv bok som heter Contemporary British Society som folk som har social studies på sina a-levels i england har visst samma bok. Vi behöver till skillnad från dem inte kunna hela, men å andra sidan har de två år på sig att plugga in den.

Mer Skola

Skrev uppsatstentan idag. Det betyder fem timmar för hand i världens mest oinspirerande sal. Återigen var det ungefär 800 ord man skulle skriva, för mig blev det ungefär 1350. Till råga på allt insisterar de på att ha skrivningarna på Gimogatan som ligger i andra änden av stan more or less så för oss som fortfarande inte har fixat punkteringen på vår cykel måste traska iväg en timme innan tentan börjar. Jag är inte gjord för tidiga mornar! Och tydligen finns det en svart medborgarrättskämpe som skrev bra böcker på 30-talet och heter James Baldwin. Jag gjorde bort mig genom att fråga varför de citerade en korkad vit skådespelare på baksidan av Maya Angelou's bok. D'oh.

Mat

Har varit värsta ambitiös när det gäller matlagning också. Idag gjorde jag pizza. Gravade lax för några dagar sedan. En massa andra imponerande grejer. Och propsat på ett knytkalas i korridoren.

Nu räcker det. Åter till min fina roman.