Och OP fanns...

Tillstånd: Fortfarande full, misstänker jag.
Soundtrack: Bara ljud. Massor av ljud.

Jag har blivit jättegammal. Förr när jag blev berusad och tyckte att det var en bra idé att gå och lägga sig var det donk och sova i tretton timmar. Nu är det jätteorolig sömn och upp efter fem. Vilket också gör att jag vaknar upp berusad oftare än förr. I don't like.

Det var spritfest med Agnieszka, Anders, Dennis, Mike och moi. Och om än inte OP så var det överflöd av rom. (OP var det inte ens nära att vi drack, jag har bara Måsen på hjärnan...). Fast nu minns jag också någon sorts plommonbrännvin med jultomten på flaskan. Eller, helgon. Same difference. Det var kul. Väldigt kul.

Hade tänkt åka ned till Stockholm idag. Det betyder att man måste packa. En massa tunga julklappar. Och massa folk. Överallt. Och göra rent hos fiskarna. Och jag kan inte ens tvinga iväg Mike att köpa mig bakis(fylle?)mat. Suck.

Och, ja, korta meningar känns lite enklare att hantera för tillfället. Och, och, och. Alltid skriver och.

Jullov


Humör: Jävligt snorig, helt plötsligt. Arg! Men glad och avslappnad.
Soundtrack: The Cure - Lullaby

Nu har jag officiellt jullov! Med undantag för allt jag ska göra under det, ska jag bara återhämta mig. Och äta skinkmackor. Och, euhm, strosa runt på stockholms gator.

Och kanske ska jag lyckas klippa mig idag! Senast var bara i juli, vilket är bra gjort för mig. Innan dess hade jag inte klippt mig hos en frisör sen maj 2004. Själv har jag kapat en del, men det var inte heller med någon imponerande frekvens. Anyway.

Det smärtar mig att jag i en fläkt av givmildhet och godhet lovade Mike att inte spela Zelda när inte han var hemma. Det är liksom ett gemensamt projekt. Ack, smärta! när jag nu sitter här med ledig tid och lugnt sinne.

Och tydligen har kths rektor Flodis sagt att han inom 10-15 år vill se hela kth på engelska. Jeeesus! Samtidigt som de har gått in någon sorts (modeord?) allians med fyra andra tekniska högskolor i norden (Nordic Five tech.) för att visa världen det unika hos den nordiska regionens forskning, utbildning och innovationssystem inom teknikområdet. Synd bara att han inte inser att de inte håller måttet! Min gode far har ganska länge nu klagat på de avhandlingar han får in, att det inte är hans jobb att rätta stavning och grammatik. Men visst, undermåligt språk och en egen blindhet inför den imponerar säkert på världen. Imponerar starkt.

Personligen ska jag hitta mig en norrman och en dansk och försöka prata med dem.


Nu: kanske snyta mig
Sen: ut i julhandeln för att köpa sprit

Aiight


Plats: Sängen
Humör: Glad och trött
Soundtrack: The Velvet Underground - After Hours

AH-hahaha!! Vg på ytterligare en tenta! I rule the school! Eller...så är det pinsamt uppenbart att det är en a-kurs man går. En tjej i kursen frågade på lunchen vad jag skulle göra om jag inte kom inte på översättarprogrammet. Jag vill inte tänka på sånt! Hu! Men nu ska vi inte tänka på sånt.

Och en grej jag inte fattar med "du är vad du äter" är att så många verkar tycka så illa om misosoppa och avokado. Ba, hallå?

Men jag älskar Wiin! Zelda är skitsnyggt (man rider på en HÄST! Och kan vara en VARG!) och det tog faktiskt inte så lång tid att vänja sig vid den nya kontrollen. Och det är jättekul att slåss med den. Och helt plötsligt måste man fiska i alla spel! Harvest Moon, Animal Crossing, Zelda. What's happening, people?!

Alldeles strax är det jul. Läskigt.

Euhm. Någonting mer.

Invånarna i Animal crossing har börjat prata om Mike som ett pizza face. Det är bara jätteroligt.

Done and Done!


Alla julklappar fixade! Eller, jag har fixat material och sånt till alla. Nu gäller det bara att pussla ihop allt....

Alla som förtjänar en julklapp men misslyckats med att önska sig något får helt enkelt ta och nöja sig med det de får.

Och ungen i Ensam hemma måste väl ändå vara själva arketypen av en psykopat.


Bladderibludderibla.


Wii

Plats: Karin Boye Biblioteket
Humör: Uppspelt och koffeinstinn
Soundtrack: Clinic - The Second Line


Wii!!

De ringde från tv-spelsaffären och meddelade mig om att min (vår) Wii nu finns att hämta! Men jag hörde såklart fel (han sa "wii-maskin", jag tyckte "bil-maskin?") och började fnittra lite småhysteriskt när det hela sjönk in. Man kan ju lungt påstå att det genast blev lite svårare att skriva på c-uppsatsen (som radikalt blivit omgjord).

Jag som hade tänkt julklappsfixa och plugga i helgen...Oh, well. Wii!!!

Stuff and what not.


Plats: Sängen
Humör: Väldigt mätt (ja, det är ett humör)
Soundtrack: Spritfest 06: Loveninjas - Keep your Love

Jag är rätt slut. Har precis slagit mig ned i soffan för att smälta maten (Thaitake-awayen ger en fruktansvärt mycket mat...och när man betalar för den är det okej att äta tills man mår dåligt. Det sa Emma i alla fall.) så nu kan jag bocka av ytterligare en av alla de sociala planer jag lyckats spåna fram.

Igår var det julfest på Starbreeze. Det var intressant, för första gången var verkligen "Flickvännen". Jag har tidigare varit Flickvännen, men det har ju mest varit inför Mikes familj och vänner, och där har jag ju lyckast etablera mig som ett namn (även om Mikes farfar 'vet' att jag heter Karen (han är en sån som alltid vet bäst) och en del av kompisarna faktsikt uttlar det anglosaxiskt så är jag mer än bara Flickvännen). Här tror jag att jag väldigt länge, om inte alltid, kommer att vara känd bara som bihang. Någon kände till mig som "nintendo-flickvännen". Kul. Det blev julbord på Stadshotellet. Det var mycket, och gott, men jag blev lite dragen av bara en glögg och en halv julöl. Jaja.

Tidigare på dagen hade Anna och Roger helt oväntat kommit upp för att Roger skulle få skriva det teoretiska körkortsprovet. I byggnaden precis bredvid min tentasal, för övrigt. Det kändes väldigt skumt att vara där utan att tenta. Anyway, vi käkade lunch, droppade av Roger och åkte sen till IKEA. Och jag gjorde bara av med 401 spänn! Fantastiskt. Och jag som svurit dyrt och heligt att inte försöka göra om vansinnesplanen från förra året, den som gick på att göra alla julklappar själv, och som förlängning av det int göra NÅGRA i år, misslyckades totalt med det. Så nu gäller det bara att fixa färdigt (listat mer för min skull än er) mammas tröja, lingonsylten, ***** till min kompis Anders (som nu faktiskt fått adressen hit. Välkommen, om du faktiskt kommer ihåg den också!), ****** till Agnieszka, ****** till Anna, ******** till Proppen och något till mormor. Just det, och en smäll på käften (som vanligtvis bara reserverats för de närmaste vännerna) till min flitigaste kommentatör David. You'd better run!

Jag kände mig inte så bakis i går, inte förrän jag och kaffekannan vandrade in i avdelningen för köksskåpshandag på IKEA. Det var ljust och väldigt många intryck. Kvällen innan hade vi (jag och A&A) haft vår "spritfest" (champagne, snittar och spel) som sakta över tidens gång har förändrats till en tentafest. Det var väldigt trevligt, men väldigt utslaget. Tentan på morgonen hade varit SVÅR. På riktigt. Tofsvippe-Staffan hade lyckats vagga in mig i falsk säkerhet den sista lektionen, men sen satt man där och stirrade på den första frågan (som inte bara var "transkribera den här runstenen", utan också ange för varje verb numerus, singular/plural, tempus och modus. Då måste man hitta alla verb. Verb som ser ut som andra halvan av "ainati", TROR jag.) När jag kom hem satte jag mig bara bredvid Mike, kisade lite på typ piloten till CSI och knockade mig själv på hans axel när jag somnade.

Men nu är det en ny kurs, med en bra lärare (don't jinx it!), jättemycket kurslitteratur och en riktig spritfest på onsdag. Med blåbärsmojitos! (alla som får Buffé vet jag pratar om).

Nu: Ska ni imponeras över min bakvända kronologi.
Sen: Ska jag fundera på att gå och lägga mig, men inte göra det. Börjar åtta imorgon. Snark.

On a High


För mycket kaffe. Alldeles för mycket kaffe.



Futharken


Det är fruktansvärt roligt att skriva hemliga meddelanden med runor. Ännu roligare är att försöka tolka andras. Jag fick till exempel hursilskathor.

Gjorde ett halvhjärtat försök till tentaplugg idag, det var roligt, men inte särdeles pluggigt. H-ANYway.

Annars...vet jag inte. Inga intriger, inga mysterier. Inga julklappar (vad tusan ska man köpa?!). Känns inte som jag gör något, men snart blir det både luciafest, tjej-take away, spritfest (flyttad) och tentafest. Inte i den ordningen, nödvändigtvis.

Jag vill också göra en tv-spelsröst!

Och...köpa musik. Och...se den sista enhörningen (på väg hem till mig med posten!). Och...sova. Och...skryta: VG på textanalysen och G+ på den amerikanska litteraturen! Av Erik, som inte alls förstår vad jag menar för det mesta.

Nu: Vet inte.
Sen: Kanske sova.

Figment of my Imagination

Plats: Ja...soffan. Funderar på att sluta informera om det.
Humör: Ont.
Soundtrack: Mike spelar Psychonauts. Det är jätteroligt att bara lyssna på.

Nu känns det verkligen att det är över, två Thank God It's Over- fester på en helg (och med tanke på alla kakor och muffins man ätit på dem är det nästan thank god they're over). Men det har varit trevligt. fast jag måste säga att jag inte hade så mycket ångest över kvaliteten på min egen roman efter den allmänna högläsningen i lördags. Inte för att min är så superfantastisk, men när väldigt självmedveta människor är misstänkt ivriga om att dela med sig av sina alster kan det bli lite jobbigt. Det var i alla fall jätteskönt att ha en helg utan något direkt ansträngande. Jättejätteskönt.

Och, lustigt nog, så hade jag för en gångs skull medvind på cykeln hem från Flogsta. Fantabulous.

Köpte Fable härom dagen. Jag börjar komma in i det nu, men jag föredrar verkligen nintendo framför allt annat. Och tyvärr verkar det som man bara kommer kunna köpa de gamla spel som släppts i landet man bor i till Wiin. Jättesynd, jag har sett fram emot att få återuppleva det fantastiska lilla-draculaspelet vi hade till Famicomen i min barndom ända sen jag fick reda på att man skulle kunna köpa gamla nes/snes/64-spel till den. Men så blir det alltså inte.

På fredag blir det spritfest! Fast jag förstår inte varför jag envisas med att fortfarande kalla det för spritfest när det kommer bli champagne. Kanske snittar också. Och spel. Borde kanske organisera det på något sätt, men inte än. Orkar inte. Undrar hur länge man kan skylla på nano-koma?

Nu ska jag börja fundera på att slänga ihop en spellista. Men jag orkar nog inte när allt kommer omkring. Det är roligare med bokstavliga emotional baggage.