Karin vs. Santa

Eftersom allas vår mest godhjärtade värdinna inte hunnit skriva ett blogginlägg idag (bad girl!) gör jag det åt er. Egentligen ville jag skriva från Karins point of view, men jag fastnade efter att jultomten ramlat in genom skorstenen, nästan spetsat sig själv på ljusen i eldstaden och väckt mig/Karin med ett ho-ho-ho. Det hela var på väg att urata i en våldsam action-sekvens som involverade eldkastare, hämdlystna nissar och en snabb flykt till skolan, där vår hjältinna gömde sig i det nya flashiga översättarrummet tillsammans med sina trogna kamrater och följeslagare, medan en bister tomte i sargad uniform vandrade upp och ned längs stadens gator i jakt på den skräckinjagande vandal som slaktat tre av hans nissar (i självförsvar, men ändå!).
 
Planen var att jag/Karin (den här första/tredjepersonsförvirringen känns underligt välbekant...) skulle ägna morgonen åt att smida gruvliga planer medan hon/jag låtsades skolarbeta. Efter en gemytlig lunch i Matikum skulle hon sedan hacka sig in på jultomtens intranät och lämna ett mycket hemligt meddelande av det slag som skulle få Herr Nikolaus att inse att han mött sin överkvinna, och - efter telepatisk kontakt med sina hemmanissar - bege sig tillbaka till Nordpolen med den röda tomteluvan slokande.
 
Det kan tyckas som om denna klimaktiska seger över ett uråldrigt väsen från de snötäckta vidderna långt borta i norr borde ha varit höjdpunkten på Karins dag. Men det var innan en mycket förträfflig vän, godhjärtad, ödmjuk och på alla sätt underbar, skulle dyka upp för att ägna några dyrbara minuter åt umgängets ädla konst innan hon modigt trotsade mörker och kyla för att bege sig till sitt högkvalificerade, enormt viktiga och ytterst specialiserade topphemliga arbete, som krävde varje uns av hennes uppmärksamhet och koncentration.
 
Något sånt tänkte jag skriva. Men vår djupt respekterade värdinnas röst var för svår att göra rättvisa, så ni får helt enkelt vänta på att hon dyker upp för att själv berätta för er om dagens äventyr och vedermödor.
 
Vänliga hälsningar,
 
Frk. Barsk, gästbloggare extraordinaire

Kommentarer:
Postat av: Agnieszka

Och nu är jag förvirrad. Vem? Vad? Och... blev någon tomte skadad i skapandet av detta blogginlägg???!

2007-12-18 @ 23:56:08

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback